NAJAM JAHTI

Najam jahti

 

Grčka , sa svojim mnogobrojnim i veličanstvenim ostrvima istočnog Mediterana, predstavlja veliki izazov za mornare i jedriličare i garantuje svakom putniku nezaboravan provod u kolevci evropske civilizacije. Klijenti sami biraju akvatorij u kome žele jedriti i na osnovu

toga vrše pravovremenu rezervaciju jahti.

Ukoliko ste zainteresovani za krstarenje i jedrenje, MG Navemar će Vam rado pomoći i pružiti sva potebna objašnjenja i organizaciju. U slučaju da odlučite da iznajmite jahtu, prvi korak je da nas obavestite o destinaciji, periodu u kojem želite koristiti jahtu kao i njenu veličinu (broj kabina).

Mi ćemo Vam tada pružiti sve potrebne informacije o slobodnim kapacitetima i dati najpovoljniju ponudu ili pak sugestiju za odgovarajuću jahtu.

Zadržaćemo, naravno, rezervaciju na sedam dana dok ne donesete odluku. Napominjemo da je veoma važno ranije i pravovremeno ugovaranje, kako zbog organizacije tako i zbog većeg izbora jahti a svakako i povoljnijih cena. Konačno bukiranje vrši se na dan uplate, prilikom koje se uplaćuje 40% od ukupnog iznosa najma jahte. Bukiranje se mora obaviti najmanje 30 dana pre početka najma. Ukoliko bukiranje obavite pre marta meseca u tekućoj godini, dobijate popust od 10%.

Prilikom preuzimanja (check in) i predavanja jahte (check out) postoji određena standardna procedura. Jahte se preuzimaju i vraćaju uglavnom subotom. Preuzimanje ili check in je do 17 h na dan početka čartera, a predaja ili check out je do 9h pre podne poslednjeg dana čartera. Jahte se iznajmljuju na 7 i 14 dana ili više nedelja.

 

ODABIR JEDRILICE

Kako odabrati jedrilicu

 

Za odabir prave jedrilice potrebno je dosta iskustva. Raznolikost modela, proizvođača i veličina je tolika da nije lako precizno izabrati jedrilicu koja će zadovoljiti sve ukuse. Osnovni parametri kojima se treba baviti tokom izbora su:

 

Budžet

 

Osnova izbora je svakako količina novca kojom se raspolaže. Sa većim budžetom, naravno, može se odabrati luksuznija i kvalitetnija jahta pa to stavljamo kao prvi preduslov izbora.

 

Broj osoba

 

Kod pretrage modela jahti treba pažljivo analizirati broj osoba, fizičku konstituciju, pol i njihov međusobni status (bračni drugovi, prijatelji). Na jedrilicama se većinom nalaze duple kabine sa spojenim (bračnim krevetima) dok je kod nekih modela moguće pronaći i kabine sa krevetima "na sprat".  Broj toaleta takođe varira od modela do modela, pa i to treba uzeti u razmatranje. Za svaku jedrilicu postoje nacrti osnove - tlocrti (layout), koje treba tražiti od agencije preko koje se unajmljuje brod ili  ih pronaći na internetu.

 

Karakter jedrenja

 

Kod izbora broda veoma je bitno znati karakter putovanja koje se planira, u smislu da li će ono biti rekreativno ili sportsko (profesionalno). Ovo je veoma važno zbog  izbora tipa jedrilice i palubne opreme.

Sportske jedrilice (performance) su dosta zahtevnije za upravljanje i traže iskusnu i uigranu posadu. Na ovim jedrilicama glavno jedro je full button, a ponekad i škota glavnog jedra zauzima dominantno mesto u kokpitu. Ovakvi brodovi gotovo uvek imaju i nešto veći gaz (draft), pa to ograničava prilazak obali ili mestu za privez. Sportske jedrilice često imaju i dodatne komplete jedara (spinnaker, gennaker) kojima može rukovati samo dobro obučena posada. First (Beneteau), Dehler, Sun Fast (Jeanneau), Salona, X Yachts i Hanse, neki su od performance modela.

Rekreativne jedrilice jednotrupci (monohull) imaju palubnu opremu kojom se jednostavnije rukuje (furling mehanizam jedara), imaju više prostora u kokpitu, i prilagođene su rekreativnom jedrenju. Izdvajamo Sun Odyssey (Jeanneau), Oceanis (Beneteau), Bavaria, Cyclades, Ocean Star.

U rekreativne jedrilice ubrajamo i katamarane. To su jedrilice sa dva trupa i gotovo duplo većih dimenzija od monotrupaca iste dužine. Odlikuju se velikim prostorom i komforom na palubi, zatim plitkim gazom i boljom stabilnošću u mirnim uslovima. Katamarani su pogodni za plovidbu u mirnim akvatorijima i ne preporučuju se u oblasti  Kiklada, odnosno  u uslovima jakog vetra i većih talasa. Njihov nedostatak je dosta veća cena najma, otežano vezivanje (zbog veličine) tokom letnjih meseci u prenatrpanim lukama i nešto veća potrošnja goriva, jer katamarani imaju dva motora za pogon. Najrasprostranjeniji katamarani u čarteru su modeli Lagoon, Nautitech, Katana.

 

Godište proizvodnje

 

Ne treba zanemariti godinu proizvodnje jahti. Novije jahte imaju veću cenu najma, ali su u svakom slučaju i pouzdanije. Oprema je manje istrošena, a samim tim i smanjena mogućnost kvara. Kvar izaziva zadržavanje radi servisa i gubitak dragocenog vremena od odmora. Moguće je i da starije jahte budu sjajne, ali potrebno je poznavati konkretnu jahtu i njenu istoriju održavanja. Mnogi vlasnici odlično održavaju svoje brodove i takve svakako preporučujemo.

Naš generalni savet je da se prilikom izbora jedrilice javite nama, kako biste dobili svu stručnu pomoć koja će Vam olakšati izbor jahte.

 

 

BEZBEDNOST

Bezbednost pre svega

 

Jahte, a posebno jedrilice, su zaista bezbedna plovila ukoliko se svi članovi pridržavaju osnovnih pravila. Kapetan (skiper) je odgovoran za vožnju i organizaciju aktivnosti. Putnici moraju znati da lošim ponašanjem ili nedisciplinom mogu ugroziti bezbednost broda ili ostalih članova. Zato moraju da slede uputstva i naredbe skipera i daju svoj puni doprinos bezbednosti.

Kretanje po brodu treba prilagoditi uslovima i uvek to činiti oprezno. Površine kojima se krećemo su često vlažne i klizave pa je neoprezno stupanje i kretanje opasno. Naročito treba obratiti pažnju na ulazak i izlazak sa broda, jer ume biti nezgodan. Tokom plovidbe po nemirnom moru kretanje treba prilagoditi uslovima, a to znači da je potrebno primenjivati tzv. “kretanje na tri tačke” -  uvek se jednom rukom pridržavati za rukohvate, ogradu ili delove  opreme koji trenutno nisu u funkciji.

Jedrilice su potpuno opremljene po visokim standardima bezbednosti i spasavanja na moru. VHF, EPIRB, navigacioni uređaji, prsluci za spasavanje i vezivanje, protivpožarni aparati, rakete za slučaj opasnosti, i još mnogo toga. Zadatak skipera je da svakog člana posade uputi u način korišćenja opreme i postupke.

Na jahtama uvek postoji opasnost od požara koji se može dogoditi zahvaljujući nepravilnom rukovanju plinskim šporetom ili nemarom pušača. Opreza nikad previše.

Da bi godišnji odmor prošao na zadovoljstvo učesnika krstarenja, dovoljno je malo truda i ozbiljnosti. Krajnji cilj je svakako sačuvati život, zdravlje i naravno, brod.

 

 

 

TROŠKOVI

Troškovi za krstarenje

 

Uplata iznosa za najam

 

Visina iznosa za najam je različita i zavisi pre svega od perioda, veličine jahte, opremljenosti, i godine proizvodnje. Tabele sa pregledom raznih modela jahti sa cenama možete pogledati ovde.

 

Sigurnosni depozit

 

je obavezan i plaća se u gotovini ili kreditnom karticom prilikom ukrcavanja. Depozit pokriva štete koje mogu nastati na jahti, opremi jahte ili gubitkom delova opreme. Štete nastale u iznosu većem od ostavljenog depozita pokrivaju osiguravajuća društva. Ukoliko se brod vrati neoštećen, ostavljeni depozit vraća se u potpunosti.

Ako brodom upravlja skiper agencije, tada je on odgovoran za sve štete nastale upravljanjem, pristajanjem i sidrenjem jahte.

Visina depozita zavisi od tipa i veličini jahte i iznosi od 1500 € do 5000 €.

 

Završno čišćenje se plaća u gotovini prilikom ukrcavanja.

Samo u retkim slučajevima završno čišćenje je uključeno u cenu najma jahte. Uglavnom se posebno plaća, a cena zavisi o veličini jahte. Raspon cene kreće se od 80 € do 150 € po brodu. Ponekad je cena završnog čišćenja određena prema broju osoba koje borave na brodu. U takvim slučajevima ceena je od 10 € do 15 € po osobi.

 

Troškovi najma skipera

 

Ukoliko niste iskusni u upravljanju jahtom, ili nemate odgovarajuću licencu, brod se može unajmiti sa skiperom. Skiper je zadužen za upravljanje jahtom i organizaciju aktivnosti koje se tiču plovidbe. Skiper je ujedno i vodič koji poznaje teren, vremenske uslove i regulativu koja se odnosi na zakon i propise kojih se posada mora pridržavati.

Prosečna cena dnevnog najma skipera je od 120€ do 150€, u zavisnosti od akvatorija i dogovora.

Postoji mogućnost angažovanja hostese (kuvarice) ili nekog dodatnog člana posade, a to je stvar dogovora prilikom bukiranja.Oni iskusniji kojima nije potreban skiper, treba da imaju licencu za odgovarajuci tip jahte.

Napominjemo da se najam skipera i eventualne posade isplaćuje prilikom ukrcavanja, dakle, pre početka najma.

 

Troškovi za hranu i piće na jahti

 

Sve jahte sadrže kompletno uređene i opremljene kuhinje, gasni šporet, posuđe, 1 do 2 frižidera, tako da je moguće spremanje kompletnih obroka. Spremanje hrane u sopstvenom aranžmanu uveliko smanjuje izdatke, mada je moguće u svakom mestu stajanja obedovati van broda u restoranima. Frižideri su dovoljno veliki za zalihe pića i hrane za nekoliko dana, pa se preporučuje nabavka u velikim marketima radi smanjenja troškova. Iz iskustva preporučujemo da za sedmodnevne troškove tokom boravka na jahti treba izdvojiti oko 100€ po osobi. Princip zajedničke kase pokazao se kao najpraktičniji. To znači da se svi troškovi koji se tiču boravka na jahti finansiraju iz zajedničke kase koja se formira pri ukrcavanju, a dopunjava po potrebi.

 

 

Troškovi goriva

 

Iznajmljena jahta se uvek vraća sa punim rezervoarom goriva, a potrošnja zavisi od snage motora, vremenskih uslova i režima korišćenja motora. Jedrilice prosečno potroše od 3 do 10 litara dizel goriva po satu rada.

 

 

Troškovi priveza

 

Privez u Grčkoj se plaća u nekim gradovima ili marinama, osim u matičnoj marini iznajmljene jahte, jer je za nju godišnji vez već plaćen. Cena priveza je različita, a u Grčkoj se kreće od 5€ do 25€, u zavisnosti od mesta. U mnogim gradovima privez je besplatan i plaća se samo eventualna potrošnja struje na privezu ili dosipanje vode u tank.

KORISNI SAVETI

Korisni saveti

 

Formiranje posade

 

Prvi korak nakon odluke pojedinca da svoj godišnji odmor provede na jedrilici, treba da bude formiranje posade. Iskustva govore da posada mora biti tim koji se međusobno poštuje i uvažava. Prostor na brodu je, iako opremljen kao luksuzan stan, ipak mala sredina. Provesti sedam dana ili dve nedelje na malom prostoru sa nekim ko nije kompatibilan pomalo je rizično. Nije nemoguće, ali je ipak rizično. Zato, ponavljamo, treba sakupiti tim ljudi koji se poznaju, međusobno poštuju, imaju slične sklonosti i afinitete.

Jedrenje je pre svega avantura u uslovima nešto smanjenog komfora i zato se poziv, da učestvuju sa Vama na putovanju jedrilicom, upućuje osobama otvorenim za avanturu, koje, pritom, nisu preterani komformisti.

U jahtingu postoje iskustva formiranja posade "na neviđeno" ili tzv. prodaja aranžmana kabinskog tipa. Nije nemoguće da se pametni i tolerantni, nepoznati ljudi lepo provedu na jedrenju, ali je po našem viđenju stvari ovakav vid aranžmana čista “lutrija”, gde ne možete predvideti kako će vam sreća biti naklonjena. U takvim okolnostima, pre početka putovanja treba organizovati nekoliko susreta sa novim putnicima, bolje se upoznati i razviti tendenciju ka formiranju zajedničkog, kvalitetno provedenog vremena.

 

Pakovanje

 

Ovo je stavka kojoj, u pripremi krstarenja, takođe treba posvetiti dosta pažnje.

Svaki skiper ima zadatak da svoju posadu (u zavisnosti od godišnjeg doba, dužine i karaktera krstarenja) obavesti o tome šta je sve od stvari potrebno poneti i kako to upakovati. Garderoba treba da bude takva da olakša kretanje i boravak na brodu (uglavnom sportska). Cipele treba da su sa mekim ravnim đonom koji ne oštećuje palubu. U prolećnim i jesenjim uslovima, svaki član posade treba da ima ili jedriličarsko ili neko tzv. mokro odelo koje će ga zaštiti od vode i kiše. Ovo je vrlo važno radi očuvanja zdravlja i uživanja, jer je samo zdrav mornar zadovoljan i koristan na brodu. Stvari i oprema treba da su upakovane u "meke torbe", nikako  kofere, jer na brodu nema mesta za odlaganje istih. Podrazumeva se pribor za ličnu higijenu, garderoba po želji za izlazak, i sve što svako obično nosi. Ipak, treba imati na umu relativno ograničen prostor za smeštaj stvari, tako da količina istih treba da bude umerena i tome prilagođena.

 

 

Hrana i piće na brodu

 

Već smo pominjali na stranici o troškovima da hranu treba nabavljati u većim marketima radi povoljnijih cena, međutim, ovde ćemo napomenuti i par korisnih saveta u vezi sa tim šta konkretno od hrane treba kupovati i kako je skladištiti. Zbog karakterističnih uslova skladištenja i konzumiranja hrane i pića na brodu, izbor hrane treba da je takav da može lako da se skladišti i da je trajnog karaktera. Frižideri postoje, ali su manje zapremine od onih kućnih, a brod se često ljulja. Zato preporučujemo prethodno isečene suhomesnate proizvode u vakuum pakovanju, kao i sve vrste konzervirane hrane. Sveže meso, ako se koristi, treba potrošiti što pre, jer sa takvom hranom ne treba rizikovati zbog visokih temperatura u letnjim mesecima.

Piće treba pažljivo slagati u boksove koji su za to predviđeni, a naročito pića u staklenoj ambalaži. Sokove (Koka Kola, Fanta, itd.), vodu, pivo, i slično, preporučujrmo u malim pakovanjima od 0.33 l i 0.5 l, jer ih je lakše koristiti, često i bez čaše. Presipanje tečnosti u čaše tokom plovidbe, po nemirnom moru, nije uvek komforno. Preporučujemo upotrebu plastičnih čaša, naročito u toku plovidbe. Manje je posla oko pranja, a nema opasnosti od razbijanja.

Voće i povrće treba kupovati češće i u manjoj količini, zbog ograničenosti prostora.

U svakoj luci moguće je kupovati kese sa ledom, i to treba koristiti. Preporučujemo da na putovanje obavezno ponesete neki oštar kuhinjski nož sa kojim se najbolje snalazite. Čarter jahte ponekad u svom priboru nemaju onaj na koji smo navikli kod kuće. Za kuvanje se koristi flaširana voda, tako da obavezno treba uzeti nekoliko paketa u većoj ambalaži.

 

Kućni (brodski) red

 

Brod je kuća (domaćinstvo), a članovi posade su ukućani ili deo porodice koji živi na malom prostoru. Sa tim u vezi, u ovakvim, izmenjenim uslovima u odnosu na kućne, svaki član posade treba da:

- bude veoma tolerantan

- svoje ponašanje prilagodi grupi,bez nervoze i ružnih reči

- svoje stvari i opremu slaže i odlaže na jedno mesto

- jednako učestvuje u svim aktivnostima u smislu raspodele obaveza

 

 

 

 

POVEŽITE SE:

© 2016  MG Navemar . Design by mashaart